//Čistenia garáže a dielne: umývanie a odmasťovanie pracovných plôch je hračka

Čistenia garáže a dielne
„ľavou zadnou“

Pozrime sa bližšie na techniky a produkty, s ktorými upratovanie pracovných plôch zvládnete „ľavou zadnou“. V texte sa dozviete, ako na odmastenie plôch, vyčistenie hrdze, odstránenie zaschnutého lepidla a mnoho ďalšieho. Neodkladajte zimné upratovanie pred sezónou, s nami to dokážete.

Počas zimy máme väčšinou viac času, pretože všetky práce okolo domu a záhrady sme vykonali ešte v priebehu leta a jesene. Naopak, častokrát sa stáva, že práve na pivnicu, garáž alebo dielnu proste nezostal čas. Teraz je tá správna doba si povedať o technikách a prostriedkoch na vyčistenie každého špinavého kúta. Pustime sa teda do toho.

 

Umývanie a odmastenie stolov, pracovných plôch a podlahy

Veď to poznáte. Všetky mastné, olejové a inak znečistené komponenty sa najlepšie čistia na stole a ten neraz po našej práci zostane veľmi špinavý. Vyčistiť ho obyčajnou handričkou býva takmer nemožné. Preto by sme vás radi oboznámili s dvomi spôsobmi čistenia. Prvý spôsob je domáci, s bežne dostupnými prostriedkami a druhý je profesionálnejší, so špeciálnymi produktami, ktoré sú otestované a zaručene fungujú.

Na odmastenie stolov a pracovných plôch ľudia zvyknú používať rôzne chemické prostriedky. Pri domáckom triku sa radí nasypať na plochu piliny, íl alebo sódu bikarbónu. Tieto látky do seba pohltia mastnotu. Následne prichádza na rad odmasťovač na kuchynské potreby, ktorý jednoducho kúpite v hociktorom obchode. Odmasťovačom polejete miesto a pomalými krúživými pohybmi čistíte plochu.

Pri profesionálnom čistení sa využíva univerzálny čistič exteriéru, ktorý je určený na rôzne pracovné plochy, ale aj na dôkladné čistenie ťažko odstrániteľných usadenín napr. na povrchu záhradnej techniky, motorky, náradia alebo slúži aj na odstránenie zažranej špiny na povrchoch nákladných vozidiel – na čistenie podvozkov, kolies, krycích plachiet návesov a pod.. Prípravok je vhodný na odmasťovanie a čistenie všetkých druhov nečistôt z povrchov – tukov, smogu, špiny, škvŕn, zvyškov ropných látok. Pri aplikácií je potrebné riadiť sa pomermi riedenia uvedenými na produkte, pretože výrobok je dvojzložková substancia s extra silným rozpúšťacími vlastnosťami.

Pokiaľ by ste uprednostňovali jednoduchšie a rýchlejšie riešenie, máme pre vás čistič v spreji, odporúčame čistič s extra silnými rozpúšťacími vlastnosťami. Mimochodom, tento produkt je v našom sortimente jedným z najpredávanejších. Veľmi veľa kutilov, ale aj profesionálov si ho obľúbilo práve pre jeho overené vlastnosti.

Táto istá taktika platí pri podlahe.

Ako odstrániť hrdzu?

Domácky spôsob je založený na kyseline citrónovej alebo octe. Tieto látky perfektne odstraňujú hrdzu a poškodenú farbu. Stačí ich naliať / nasypať na hrdzavé miesto a nechať pár minút pôsobiť. Pozor, na kyselinu citrónovú je ešte potrebné naliať horúcu vodu.

Ak máte pocit, že chemický proces už prebehol, zoberte tvrdšiu kefu a jednoduchými pohybmi „vmasírujte“ kyselinu na hrdzu.

Tento proces môžete opakovať do bodu, kedy budete mať pocit, že miesto je čisté. Nakoniec miesto umyte vodou a pretrite handrou. Túto techniku je vhodné použiť na menšie plochy, nezabudnite však očistenú plochu fixovať proti opätovnému zahrdzaveniu.

 

Vyčistenie skiel a okien

Asi neexistuje človek, ktorého by táto činnosť bavila. Ľudia ju jednoducho nemajú radi, pretože je náročná a nie každý vie, čo použiť na precízne vyčistenie skiel. Čistenie skla je práca, pri ktorej asi ťažko budeme používať „internetové“ rady, pretože častokrát nepomáhajú a zbytočne budeme musieť celý proces opakovať. Značka DYNAMAX vyvinula na čistenie prípravok, ktorý vám zaručene pomôže a je všestranný. Profesionálny čistič na okná môžete použiť na sklá, zrkadlá, odrazky. Je jedno či doma, v záhrade, na aute alebo v kúpeľni. Tento čistiaci prostriedok odstraňuje mastnotu, smog, nikotín, hmyz a zvyšky vosku. Zanecháva dokonalý lesk bez šmúh. Zároveň je príjemne parfumovaný. Dostupný je aj vo forme čistiacej peny s rovnako silnými rozpúšťacími vlastnosťami, vhodný najmä do ťažko prístupných miest, kde nie je žiadúce zatečenie kvapôčkami klasickej kvapalnej formy rozprašovača.

Produkt rovnomerne naneste na akýkoľvek druh skla a dosucha vyutierajte handričkou z mikrovlákien alebo hodvábnym papierom.

 

Odstraňovanie lepidla alebo nálepiek

Vaše deti už vyrástli? Určite si pamätáte, ako zlé sa odstraňujú nálepky. Ale nemusí to byť tento prípad. Vymieňate staré spotrebiče za nové alebo len potrebujete odstrániť z povrchu lepidlo, živicu, mastnotu, nebodaj asfalt? Pri tejto prací by sa zapotil nejeden odvážny pracant.

Na internete sú rôzne typy a triky, ako nálepky zo skla dostať dole. Napríklad tam môžete nájsť trik, na ktorý budete potrebovať odlakovač na nechty / čistý lieh / olivový olej / ocot a handričku. Tieto produkty by mali pomôcť nálepky odstrániť bez toho, aby na povrchu zostali zvyšky lepidla.

Ak stavíte rovno na overené produkty, odporúčame vám odstraňovač nálepiek, ktorý z povrchov odstráni mastnotu, asfalt, mazivá, vosk, atrament, živicu, zvyšky nálepiek a lepidla. Jeho bonusová vlastnosť je tá, že na kovových častiach zanecháva antikorózny film, ktorý chráni pred zhrdzavením. Môžete ho použiť na kov, drevo, kameň a niektoré typy plastov.

Pri tvrdej práci si ruky takmer vždy zašpiníme. Pokiaľ pravidelne pracujete v dielni, s olejmi, hrdzou alebo s chemikáliami, ktoré sa ťažko umývajú z rúk, určite vám odporúčame aj priemyselný čistič rúk. Výrobok má mimoriadne silný čistiaci účinok, ktorý odstraňuje priemyselnú špinu. Neobsahuje rozpúšťadlá a je veľmi šetrný k pokožke, navyše je vybavený aj praktickým dávkovačom.

 

2023-02-20T15:43:30+01:00